„Един ден Алиса стигна до кръстопът
и видя една чеширска котка на едно дърво.
– По кой път да тръгна? – попита тя.
– Къде искаш да отидеш? – отвърна котката.
– Не знам – каза Алис.
– В такъв случай , няма значение – заключи котката.“
 
Луис Карол

„Аугуста Монада“ е разработена от Милена Милева като специфичен прочит на родовата натална карта през 2014г.

През 2017г. тя с неоценимото съдействие на г-жа Ванина Бодурова – сугестопедагог със световна известност, ученичка и последовател на делото на проф.Лозанов и проф. Гатева разработва вариант, наречен „Пътят Аугуста Монада“.

Той е представен по законите на класическата сугестопедия, създадена от големия български учен, психиатър и педагог проф. Д-р Георги Лозанов в сътрудничество с проф. Евелина Гатева – лингвист, музикален педагог, оперна певица и негов съмишленик.

Ето как Милена Милева, описва

„Пътят Аугуста Монада”:

„Пътят „Аугуста Монада“ в този му вид се роди от специалната ми среща с уникалната методика, дело на българския учен проф.Георги Лозанов – сугестопедия. Сугестопедията за мен е много повече от наука, много повече от начин за предаване на информация, много повече от психо-терапевтичен метод, защото като всяко истинско голямо име в науката, изпивайки чашата на познанието до край, проф.Лозанов е намерил на дъното й Любовта. Именно тя беше пресечната точка, в която „Аугуста Монада” и сугестопедията се срещнаха, за да се роди Пътят.

Път-приказка разказвана от Рода, Път-откровение, Път-катарзис, Път-сила, Път-посока, просто Път…. И не Път изобщо, а твоят Път. Твоят приказен Път изпъстрен с блата и гори, планини и долини, реки и пустини, градове и морета. Път преминаващ през острови и квартали, оазиси и шатри, пазари и огнища, ателиета и кръстопътища. Път, в който музиката блика отвсякъде! Концерти с класическа музика, докосващи струните на душата, се редуват с ритми от непознати земи и езици, а после блус и шлагер, рап и джаз, опера и фолклор те завъртат в танц, който само Пътя може да роди. А ти твориш – рисуваш, четеш стихове, нижеш огърлици, изковаваш оръжия, градиш замъци, палиш огнища. И не си сам. Пътят гъмжи от живот. Приказен живот. Лебеди и орли, вълци и лемури, приказни герои – властелини на блатото, боклукчийка, орисници, и още Фата Моргана, вълшебници, пазители, посланици, и разбира се Духът на Предците. И това съвсем не е всичко! Учиш, преживяваш, преминаваш през радост и смях, през сълзи и колебания, през вдъхновение и катарзис. А Пътят не ти обещава нищо друго, освен безусловна Любов…..и промяна. Промяна, която те прави по-осъзнат, градивен, щастлив, спокоен и уверен в себе си човек. Човек разкрил онзи вътрешен потенциал, който дори не е подозирал, че притежава. Разбира се има още много други неща, които Пътя ще Ви даде, но дори аз не знам всичките му тайни. Той трябва да бъде извървян, за да бъде разбран. Дали ще го направите? Не мога да кажа…..Вие ще решите. Само не бързайте с решението. Нека то дойде не от ума, а от сърцето. Дайте време на сърцето си да Ви подскаже верния отговор. То никога не лъже. Доверете се само на него и на никой друг!

Що се отнася до Пътя – той винаги ще бъде там и търпеливо ще чака решението Ви да направите първата крачка от своето уникално пътуване в „Аугуста Монада”.

%d блогъра харесват това: